1. Frontpage
  2. Inspiration


Konsumtionstrender

Vi är trötta på kriser och vill ha tillbaka glädjen i stugorna.

 

Konsumtionstrenden idag är att vi inte nödvändigtvis har behov av fler saker, utan att vi har fått nya behov.

Vi vill i högre grad själva iscensätta vår bostad och personifiera och styla hemmet.

Konsumtionstrenden på marknaden går mot produkter som är mer färgglada och mer romantiska, som sticker ut från den strama, svart-vita looken, men som också kan kompletteras och mixas med den.

Nytolkningen av Bjørn Wiinblad anno 2014 lever i allra högsta grad upp till de nya konsumtionstrenderna och kan mixas och matchas med allsköns produkter. Bara fantasin sätter gränser.

Gå på upptäcktsfärd i Bjørn Wiinblads nya värld och låt dig inspireras och se vilka produkter du skulle vilja krydda ditt hem med.

» Se hela Bjørn Wiinblad-kollektionen

Bjørn wiinblad ornaments , fugl i rede

Vi befinner oss i en tid av själviscensättning. Vi vill inte längre kopiera andra när det gäller heminredning.

I år ska du vara modig, barnslig och okonventionell!

Bjørn wiinblad ornaments , skiller

Inspiration 01
Inredningstrender

Efter många års minimalism har heminredningstreden vänt och går mer mot mottot ”the more the merrier”.

Ditt hem är din borg – det är den plats där du ska må bra, kunna vara dig själv och slappna av.

Trivsel och ett personligt hem är tydliga inredningstrender. Vi bygger bo och skapar ramar kring ett bekvämt och mysigt hemmaliv. 

Många varma färger, många textilier i soffan, växterna får komma in igen och metall i olika färger och kvaliteter, som stål, mässing och koppar, blandas. Vi blandar vilt så att det blir tydligt vad föremålen är gjorda av.

Sten, betong och marmor är alltjämt populära, och färgat glas kommer åter i ropet, framför allt som lampor, bord och samlingar av vaser och ljusstakar. 

Ta till dig stilar som du annars skulle rata och blanda in dem i ditt hem. Blanda och var modig – nytt och gammalt ger fantastiska resultat. 

Ta gärna in fler saker i din bostad, men välj dem med omsorg oavsett om de är nya eller gamla och/eller antika.  

Inspiration 02
Massor av färger

Alla färger funkar – och gärna flera färger på samma gång.

Ju bättre ekonomin går, desto starkare färger vågar vi använda. Ekonomin ser ljus ut och färgerna är tillbaka i heminredningen.

Färgerna i din bostad är något av det enklaste att förändra och dessutom något av det mest effektfulla. Fortsätt med neutrala färger på väggarna och skapa istället fina uttryck med kontrastfärger på t.ex. kuddar och dekorationer.

Gult är en av de riktigt stora trendfärgerna för 2014. Den ser fantastisk ut i kombination med grå och vita toner, och passar perfekt till den skandinaviska färgskalan. En bra tumregel är att färgen ska upprepas tre gånger i ett rum, t.ex. en uppsättning kuddar med gult mönster, en vas och en ljusstake. Du kan t.ex. även måla baksidan av en hylla i samma gula färg.  

En annan färg som vi kommer att se mycket mer av under 2014 är lila.

På materialfronten är djurhudar och naturmaterial fortfarande inne och vi ser alltjämt möbler av drivved, trästumpar och återvinningsflaskor.

Inspiration 03
Skapa dramatik i hemmet

Funktion är inte längre en nödvändighet. Istället är det unika viktigt.

Det ska hända något i din bostad i år, nyckelordet är kreativitet.

Det gäller att våga vara annorlunda. Att våga sätta ihop föremålen på ett nytt sätt och att våga blanda material och färger och skapa din egen unika stil.

Det räcker inte med att kopiera andra om ditt hem ska reflektera trenden. 2014 handlar om en dramatisk, nästan scenografisk inredning där kreativitet och mod är nyckelord.

Funktionen sitter inte längre i högsätet utan har fått ge plats för det unika och dramatiska.

Inom denna trend hittar du möbler och design som har fokus på struktur, och formgivarna tävlar om vem som är mest kreativ. 

Wiinblad återvänder

Wiinblad har återuppstått som ett varumärke i ny tolkning, som hyllar Wiinblads genuina universum. Se den nya kollektionen som passar både till nostalgiska samlare och nya generationer.

Hitta återförsäljare

Flera butiker i Sverige säljer våra produkter. Hitta en nära dig.

VI ANVÄNDER COOKIES