1. Frontpage
  2. Inspiration
  3. Jul
  4. Wiinblad Christmas Julelysestager

Wiinblad Christmas Julljusstakar

Lysestager Banner 1 996X909px

Krubba med stearinljus

Även om ängeln är en universell figur, förknippar de flesta motivet med julens symbolik. Här gör ängelns övernaturliga skönhet och aura av godhet den till en äkta decembersymbol – inte minst i Bjørn Wiinblads eget sagouniversum, där dessa bevingade väsen återfinns både som illustrationer och brukskonst. Med avstamp i Bjørn Wiinblads originaldesign lanserar Bjørn Wiinblad Denmark den här julen en guldpläterad ängelgrupp som bär fram ljuset som stake på fönsterbrädan och svävar som pynt i julgranar och på grenar. Änglarna lever samtidigt vidare i en klassisk krubba med stearinljus, som vackert levererar julens budskap med inspiration från Wiinblads originalfigurer i glas.

» KÖP STAKARNA HÄR

Lysestager Engel 500X600px

Lysestager Engel2 500X600px

Prydnadssaker och guld

Bjørn Wiinblads konstnärliga DNA är starkt förenat med prydnadssaker och guld. Inspirationen till den sprudlande maximalismen hämtade han ofta i Orienten, där förgyllda kupoler och exotiska gudar utgjorde glorian till ett återkommande motiv för Wiinblad – inte minst till jul, där den skinande kransen även spelar en huvudroll på flera av säsongens nyheter. Här sprider årets änglaljusstakar massor av goda, gulddekorerade energier, medan ärkeängeln Gabriel breder ut sina skyddande vingar över Maria och Jesusbarnet samt de tre vise männen i en nytolkning av krubban med en touch lyxig bohemkänsla.

Wiinblad Christmas Juldekoration

Jesus/Maria Ljusstake

Guld, 12,1 cm
SEK 349,00

Gabriel Ljusstake

Guld, 12,2 cm
SEK 249,00

Lysestager Lucia1 500X600px

Lysestager Lucia2 500X600px

Adventsljusstake lucia

Kvinnoansiktet var ett ledmotiv i Bjørn Wiinblads konst genom hela livet. Naturligtvis även till jul, där de karismatiska kvinnorna blev änglar och gav Wiinblads dekorationer en himmelsk sötma och en dos nordisk folklore.

Bjørn Wiinblad fick smeknamnet ”Naturens muntre son” för sin önskan om att bringa glädje till människor med sin konst, men hans fascination av naturen var även konkret. Det är få danska konstnärer som har skildrat årstidernas skiften med så mycket charm, äventyrlighet och lojalitet som Wiinblad , och julen är naturligtvis inget undantag. Wiinblad stod genom tiderna bakom flera julserier, och det är motiven på dessa som Bjørn Wiinblad Denmark har tolkat på sitt nya julpynt.

Lucia Banner 996X966px

Lucia

Lucia Ljusstake

Guld, 15,5 cm
SEK 399,00

Ängel ljuslykta

Guld, 14 cm
SEK 349,00

Ängel ljuslykta

Guld, 17 cm
SEK 399,00

Ängel ljuslykta

Silver, 14 cm
SEK 349,00

Ängel ljuslykta

Silver, 17 cm
SEK 399,00

Lucia adventsljusstake

Silver, 15 cm
SEK 799,00

Wiinblad återvänder

Wiinblad har återuppstått som ett varumärke i ny tolkning, som hyllar Wiinblads genuina universum. Se den nya kollektionen som passar både till nostalgiska samlare och nya generationer.

Hitta återförsäljare

Flera butiker i Sverige säljer våra produkter. Hitta en nära dig.

VI ANVÄNDER COOKIES