1. Frontpage
  2. Inspiration
  3. Symphony

0502 Symphony Green Pink Two Magic Jars

 

Låt musiken spela

Bjørn Wiinblad var en konstnär som spelade på många strängar, och med Symphony-kollektionen har några av de vackraste komponenterna i hans sagolika formspråk orkestrerats till en ny symfonisk helhet.

Symphony har inspirerats av musikens förmåga att förmedla känslor och berättelser, och det cirkulära, rytmen och upprepningarna som kännetecknar ett musikstycke kännetecknar även Bjørn Wiinblads arbete. Med sin alldeles egna välkända melodi förtrollar han oss gång på gång i en sagolik och magisk värld.

Kollektionen är en hyllning till Bjørn Wiinblads kreativa mångfald och bjuder in både nya och gamla beundrare att uppleva hans magiska och musikaliska universum.

 

Runda former med en twist

De olika delarna i Symphony-kollektionen för in Bjørn Wiinblads livsglädje, generositet och överdådighet i bostaden och tillför en twist, personlighet och finurlighet i inredningen. Kollektionen är taktil, levande och full av detaljer och berättelser. Den talar direkt till våra känslor och tar oss med på en resa till nya världar.

När man granskar ytorna ser man att det finns många referenser till Bjørn Wiinblads arbete. Det finns t.ex. grafiska detaljer från hans teckningar, rosor och former med orientalisk inspiration som framträder under den reaktiva glasyren som ger ytorna ett flerdimensionellt djup.

Symfonins satser

Symphony Amadeus Kanna/Vas

Mörkgrön, 23 cm
SEK 599,00

Symphony Carmen Vas

Mörkgrön, 23 cm
SEK 1.049,00

Symphony Magic Bonbonjär

Mörkgrön, Ø 15,5 cm
SEK 1.049,00

Symphony Magic Bonbonjär

Ljusrosa, Ø 15,5 cm
SEK 1.049,00

Symphony Magic Bonbonjär

Mörkgrön, Ø 21,5 cm
SEK 1.499,00

Symphony Magic Bonbonjär

Ljusrosa, Ø 21,5 cm
SEK 1.499,00

Symphony Ophelia Ljusstake

Mörkgrön, 14,5 cm
SEK 529,00

0100 Symphony Green Family 2

BW

En välkänd och älskad dansk ikon

Bjørn Wiinblad var levnadskonstnär med stort L. Han älskade att resa runt i världen för att ställa ut, skapa teaterkulisser, gobelänger och måla sina ljuvliga, spetsnästa flickor med de mandelformade ögonen. Han var enormt produktiv, men oavsett vad han gav sig i kast med var det helhjärtat och med en enorm fantasi som kom till uttryck i hans berömda teckningar, dekorationer och sagolika, ornamenterade stil. Vid sin död 2006 efterlämnade Bjørn Wiinblad ett omfattande arv av teckningar, affischer, teaterprojekt, keramik, porslin och bronsarbeten som vi arbetar vidare med idag.  

Group 10

Wiinblad återvänder

Wiinblad har återuppstått som ett varumärke i ny tolkning, som hyllar Wiinblads genuina universum. Se den nya kollektionen som passar både till nostalgiska samlare och nya generationer.

Hitta återförsäljare

Flera butiker i Sverige säljer våra produkter. Hitta en nära dig.

VI ANVÄNDER COOKIES