1. Frontpage
  2. Nyheter

Nyheter till våren 2020

Bejaka sagorna och glädjen!

Bejaka sagorna och glädjen! Bjørn Wiinblads skaparglädje var bångstyrig! I en tid då minimalismen var det som gällde målade han orientaliska, överdekorerade damer och finurliga fabeldjur – och spred glädje, sagor och fantasi till folket. Bjørn Wiinblads pensel letade sig ut i alla hörn av hans konst och hans lust att dekorera fick honom att måla hela sitt liv – och hålla sig vaken dygnet runt. Han instruerade sina medarbetare att väcka honom så fort nya keramikhuvuden var klara så att han själv genast kunde måla sina typiska, mandelformade ögon. Och hans ostoppbara skaparglädje, överdådiga orientaliska stil och gränslösa talang gjorde honom till en världskonstnär som Danmark aldrig tidigare sett maken till.

Symphonie Banner 996X600px

Symphony

– sagolik keramik

Upplev en kollektion ljusstakar, vaser och dekorativa krukor som bjuder in dig till operans dramatiska värld genom reliefmönster som utformats speciellt för varje enskild produkt. Det keramiska materialet berättar historien, och den typiska glasyren framhäver det speciella taktila uttrycket i reliefmotivet av rosor och ansikten. Verken, som på avstånd ser ut som moderna, monokroma former, förvandlas vid närmare anblick till en lockande sagovärld full av fantastiska berättelser. Symphony är en hyllning till Bjørn Wiinblads konstnärliga mångfald som hälsar både nya nyfikna och gamla beundrare välkomna till hans magiska och musikaliska universum.

 

Symphonie Billede 4 500X600px

Symphonie Billede 2 500X600px

Symphonie Billede 3 500X600px

Symphonie Billede 1 500X600px

 

Eva ytterkruka på fot

– en hyllning till Bjørn Wiinblads levnadsglada penseldrag

Bjørn Wiinblads konstnärliga storhetstid hörde definitivt hemma på 1960- och 1970-talen. Här hittade optimismen, livsglädjen och färgrikedomen sitt ultimata uttryck när de lät skönheten och oskuldsfullheten blomstra överallt. Periodens estetik var på många sätt nära besläktad med Bjørn Wiinblads världsbild. För att kunna upprätthålla sin milda och romantiska konstnärsvärld arbetade Bjørn Wiinblad med arketypiska figurer som omedelbart sprider en skön stämning och god karma. Här är kvinnoansiktena med de mandelformade ögonen och de trekantiga näsorna de mest kända och något han återvände till i en mängd former och varianter.

Bjørn Wiinblads berömda ytterkruka har här tolkats som Eva på fot med en vacker dekoration. Den fina halsen och det underbara motivet av ett kvinnoansikte ger ditt hem en retro-cool touch. Du kan använda ytterkrukan på fot till allt från örter till ljung, vita julrosor och trendiga kaktusar för att understryka 1970-talsnostalgin som återigen är stor i dagens inredningstrender.

 

Eva Billede 2 500X600px

Eva Billede 1 500X600px

Symphony Carmen Vas

Mörkgrön, 23 cm
SEK 1.049,00

Symphony Magic Bonbonjär

Mörkgrön, Ø 15.5 cm
SEK 1.099,00

Symphony Magic Bonbonjär

Mörkgrön, Ø 21.5 cm
SEK 1.599,00

Symphony Ophelia Ljusstake

Mörkgrön, 14.5 cm
SEK 549,00

Symphony Magic Bonbonjär

Ljusrosa, Ø 15.5 cm
SEK 1.049,00

Symphony Magic Bonbonjär

Ljusrosa, Ø 21.5 cm
SEK 1.499,00

Eva Ytterkruka

Vit med dekoration , Ø 15.5 cm
SEK 599,00

Wiinblad återvänder

Wiinblad har återuppstått som ett varumärke i ny tolkning, som hyllar Wiinblads genuina universum. Se den nya kollektionen som passar både till nostalgiska samlare och nya generationer.

Hitta återförsäljare

Flera butiker i Sverige säljer våra produkter. Hitta en nära dig.

VI ANVÄNDER COOKIES