1. Frontpage
  2. Nyheter

Nyheter för hösten 2019

Fånga äventyret och glädjen!

Fånga äventyret och glädjen! Bjørn Wiinblads skaparglädje var enorm! I en tid när minimalismen var som störst, målade han orientaliska, överdekorerade kvinnor och underliga sagodjur – och spred glädje, äventyr och fantasi till folket. Wiinblads pensel drogs ut i varje liten vrå av hans konst, och hans behov att dekorera håll honom till penseln hela livet – och vaken dygnet runt. Han bad sina anställda väcka honom varje gång de hade nya keramikhuvuden klara, så att han genast kunde börja måla sina karaktäristiska mandelformade ögon. Han ostoppbara behov av att skapa, hans överdådiga orientaliska stil och gränslösa talang gjorde honom till en världskonstnär som aldrig tidigare skådats i Danmark.

Bjørn wiinblad ornaments

AW19 Julestel Banner 996X450px

Tillskott i julservisen

Romantisk jul med dekadenta draperingar

Guirlande är Bjørn Wiinblads tolkning av den klassiska julservisen. En äkta stämningsservis med multifunktionella delar i mjuk, organisk porslinsdesign passar utmärkt till lunch, brunch, fila och julmiddagar i december.  Servisens dekorationer med draperade, högröda girlanger och hjärtan, romber och guldkulor är omisskännligt Wiinbladska och inspirerade av multikonstnärens designarkiv som är rikt på julreferenser. Bjørn Wiinblad var faktiskt själv så förtjust i julen att han firade både sommar och vinter – och detta överdådiga och hjärtliga DNA är grunden till årets båda Guirlande-nyheter.

Guirlande-servisen är handdekorerad i rött och bladguld baserat på Wiinblads originalteckningar, där dekadenta draperingar och ett överflöd av juldekorationer ramar in tallrikar, skålar och muggar. Dekorera med överdåd och romantik inför julens alla fester med den vackra servisen och Wiinblads julpynt med kärleksscener som sprider säsongens måleriska stämning.

Läs mer om julservisen här

TILL TOPPEN

Såskanna

Röd, 50 cl
SEK 399,00

Salt- och pepparset

Röd, Ø 4,2 cm
SEK 199,00

Kalenderljusstake

Röd, Ø 12,5 cm
SEK 179,00

Kalenderljus

Röd, Ø 5 cm
SEK 129,00

AW19 Juleophaeng Banner 996X450px

Julkransar & Ängeldekorationer

Med en förkärlek till glorian

Bjørn Wiinblads konstnärliga DNA är starkt förenat med prydnadssaker och guld. Inspirationen till den sprudlande maximalismen hämtade han ofta i Orienten, där förgyllda kupoler och exotiska gudar utgjorde glorian till ett återkommande motiv för Wiinblad – inte minst till jul, där den skinande kransen även spelar en huvudroll på flera av säsongens nyheter.

Kransen är en klassiker bland julpyntet. Vanligtvis består kransen av granris och halm, men nu är det dags för nya material när Bjørn Wiinblad Denmark lanserar en serie med stiliserade, förgyllda kransar. Den grafiska designen är inspirerad av dagens megatrend med metaller, och hyllar samtidigt Bjørn Wiinblads förkärlek till glorian som motiv med kransar i tre storlekar till fönstret, dörren eller väggen.

Julkransen är tillverkad i fint utskuren metall med dekorativt bladmönster i inner- och ytterkransen – en välkänd detalj i Wiinblads designuniversum, och som gör kransarna till små konstverk och inspirerar till att hänga flera storlekar tillsammans i olika höjder som en modern julmobil. De stilrena kransarna inbjuder även till eklektisk styling i fönster, på svängdörrar och från en osynlig krok på väggen, där de står sig vackert mot färgade väggar och gör julpyntningen otroligt personlig och enkel.

Läs mer om juldekorationerna här

TILL TOPPEN

Ängel

Guld, 8 cm
SEK 199,00

Julkrans

Förgylld, Ø 7 cm
SEK 179,00

Julkrans

Förgylld, Ø 16 cm
SEK 249,00

Julkrans

Förgylld, Ø 25 cm
SEK 499,00

AW19 Julestager Banner 996X450px

Krubbor och Änglaljusstakar

Gulddekorerade änglar

Även om ängeln är en universell figur, förknippar de flesta motivet med julens symbolik. Här gör ängelns övernaturliga skönhet och aura av godhet den till en äkta decembersymbol – inte minst i Bjørn Wiinblads eget sagouniversum, där dessa bevingade väsen återfinns både som illustrationer och brukskonst. Med avstamp i Bjørn Wiinblads originaldesign lanserar Bjørn Wiinblad Denmark den här julen en guldpläterad ängelgrupp som bär fram ljuset som stake på fönsterbrädan och svävar som pynt i julgranar och på grenar. Änglarna lever samtidigt vidare i en klassisk krubba med stearinljus, som vackert levererar julens budskap med inspiration från Wiinblads originalfigurer i glas.

Årets änglaljusstakar visar ärkeängeln Gabriel som breder ut sina skyddande vingar över Maria och Jesusbarnet samt de tre vise männen i en nytolkning av krubban med en touch lyxig bohemkänsla.

Läs mer om julljusstakarna här

TILL TOPPEN

Jesus/Maria Ljusstake

Guld, 12,1 cm
SEK 349,00

Gabriel Ljusstake

Guld, 12,2 cm
SEK 249,00

Lucia Ljusstake

Guld, 15,5 cm
SEK 399,00

Wiinblad återvänder

Wiinblad har återuppstått som ett varumärke i ny tolkning, som hyllar Wiinblads genuina universum. Se den nya kollektionen som passar både till nostalgiska samlare och nya generationer.

Hitta återförsäljare

Flera butiker i Sverige säljer våra produkter. Hitta en nära dig.

VI ANVÄNDER COOKIES