1. Frontpage
  2. Nyheter
  3. Eva Vas

100 Eva Flowerpot Single Logo

 

Eva ytterkruka

Eva ytterkruka i blankglaserat porslin med färgstarkt mönster och blomrelief. Ytterkrukan är ett komplement till vaskollektionen Eva, som är en nytolkning av Bjørn Wiinblads originalvas med det karakteristiska leende kvinnoansiktet som han själv kallade Eva. Den nya designen har en överdådigt dekorerad klänningsnederdel med illustrationer i citrongult, korallrött och himmelsblått som passar fint till både gröna växter, kulörta blommor och en färgstark bukett med korta stjälkar.

 

Eva Ytterkruka

Vit med dekoration , Ø 15,5 cm
SEK 599,00

Vas

Blå, Ø 12,5 cm
SEK 549,00

Vas

Soft Yellow, Ø 10 cm
SEK 349,00

 

Group 14

 

103 Eva Flowerpot Three Closeup

 

Eva med huvudet fullt av vår

Bjørn Wiinblad skapade en mängd kvinnoansikten som han använde i olika formgivningar. Men det är speciellt ett kvinnomotiv som han ofta återvände till: Eva, som nyligen lånat ut sitt ansikte till två vaser och nu även till en ytterkruka. Med sina mandelformade ögon, den spetsiga näsan, rosiga kinder och ett litet leende kring munnen håller Eva som ingen annan huvudet högt med både violer, suckulenter och färgglada buketter i håret. Som en förtjusande dam med hatt för ytterkrukan Eva med sig vackra färger in i bostaden. Ett karismatiskt inslag i en maximalistisk heminredning som ger utrymme för personlig stil med ett överflöd av färger, mönster och material.

 

101 Eva Flowerpot Three

 

Världen är full av vackra kvinnor

För Bjørn Wiinblad var kvinnorna en källa till evig inspiration, något man kunde se i hans många konstnärliga porträtt av just gåtfullt leende kvinnoansikten. På sitt eget sätt ingår de i en karaktärsfylld formgivning som i hög grad även gäller ytterkrukan i Eva-kollektionen. Ytterkrukan i blankglaserat porslin med handgjorda ytor och dekorativa blomreliefer på sidan är lika vacker som solitär som tillsammans med en eller flera vaser, med eller utan blommor. Klänningsnederdelen på ytterkrukan är dekorerad med ett färgglatt mönster som kommer från Bjørn Wiinblads illustrationer.

 

100 Eva Flowerpot Single

BW

 

Levnadsglad och generös konstnär

Tusenkonstnären Bjørn Wiinblad gick sin egen väg, inte bara i Danmark utan runt om i världen med sin färgstarka personlighet och generositet, som både kom till uttryck i personliga relationer och i hans detaljerade och mångsidiga formgivningar. Han var helt enkelt ett gott sällskap och strödde historier, middagsbjudningar, presenter och livsglädje omkring sig till glädje för familj, vänner och andra som hade turen att korsa hans väg.

 

Eva Ytterkruka

Vit med dekoration , Ø 15,5 cm
SEK 599,00

Vas

Blå, Ø 12,5 cm
SEK 549,00

Vas

Soft Yellow, Ø 10 cm
SEK 349,00

Wiinblad återvänder

Wiinblad har återuppstått som ett varumärke i ny tolkning, som hyllar Wiinblads genuina universum. Se den nya kollektionen som passar både till nostalgiska samlare och nya generationer.

Hitta återförsäljare

Flera butiker i Sverige säljer våra produkter. Hitta en nära dig.

VI ANVÄNDER COOKIES