1. Frontpage
  2. Nyheter
  3. Miranda

Miranda

Den finurliga sparkatten

_

Miranda (som alla Bjørn Wiinblads katter kallades) ritades ursprungligen till Den Blå Fabrik, där den svenska konsthantverkaren Britta Drewsen både hade produktion och sin privata bostad, och som Bjørn Wiinblad så småningom övertog och förvandlade till sitt välkända, arbetande konstnärshem i Lyngby.

Ett inslag som ger vårens nyhet en extra personlig dimension samtidigt som sparkatten Miranda återintroducerar den klassiska spargrisen som ett modernt slow living-objekt med dekorationsvärde. Bjørn Wiinblad ritade Money Cat (som sparkatten också är känd som) 1969 och efter 50 år tilltalar den karismatiska designen fortfarande barn och alla som är svaga för Bjørn Wiinblad.

Med sitt naiva uttryck lockar Miranda till sparande hos de minsta, där medföljande rosa och ljusblå rosetter gör att sparkatten kan anpassas som dop- och födelsedagspresent. Den är dessutom perfekt i dagens hushåll som smidig och dekorativ förvaring av småmynt, polletter till biltvätten och resevaluta som blivit över.

Miranda sparkatt

Grå, 10,5 cm x 17 cm x 9,5 cm
SEK 399,00

Wiinblad återvänder

Wiinblad har återuppstått som ett varumärke i ny tolkning, som hyllar Wiinblads genuina universum. Se den nya kollektionen som passar både till nostalgiska samlare och nya generationer.

Hitta återförsäljare

Flera butiker i Sverige säljer våra produkter. Hitta en nära dig.

VI ANVÄNDER COOKIES