1. Frontpage
  2. Om www.bjornwiinblad-denmark.se
Bjørn wiinblad og nye produkter, vase, termokop og lysestage

Nyt liv til Bjørn Wiinblad

Den danske multikonstnären Bjørn Wiinblad (1918–2006) är internationellt känd för sina karaktäristiska arbeten på allt från teaterkulisser till porslin. Bjørn Wiinblads stil kännetecknas av livsglädje, sagolika teckningar och färgrikedom. Han efterlämnade ett omfattande designarv som nu väcks till liv med nytolkningar från hans fantasifulla värld.

Rättigheterna till att gjuta nytt liv i Bjørn Wiinblad som varumärke tillhör Rosendahl Design Group, som också har bidragit till att säkerställa att Bjørn Wiinblads verkstad och hus i Kgs. Lyngby kan bli museum. Just att göra huset till ett levande museum var Bjørn Wiinblads högsta dröm.

”Vi har valt att inleda ett samarbete med fonden bakom Bjørn Wiinblad, eftersom Bjørn Wiinblads produktion representerar ett stort bevarandevärde för dansk kultur och designhistoria, och vi vill gärna återupptäcka och värna danska designklassiker – till glädje för användarna i vardagen”, berättar VP, Global Sales & Marketing Charlotte Fly Andersen.

» Läs hela historien om Bjørn Wiinblad här.

Rosendahl Design Group är ett designföretag med många varumärken som drivs av innovation, skaparlust och respekt för dansk designtradition. Verksamheten omfattar idag 5 varumärken: Rosendahl, Holmegaard, Kay Bojesen, Global och Bjørn Wiinblad.

» Läs mer om Rosendahl Design Group här.

Företagsinformation

RDG Retail A/S
Slotsmarken 1
DK-2970 Hørsholm, Danmark

Telefon: +45 45 88 66 33
Organisationsnr (CVR-nr): 23334011

Wiinblad återvänder

Wiinblad har återuppstått som ett varumärke i ny tolkning, som hyllar Wiinblads genuina universum. Se den nya kollektionen som passar både till nostalgiska samlare och nya generationer.

Hitta återförsäljare

Flera butiker i Sverige säljer våra produkter. Hitta en nära dig.

VI ANVÄNDER COOKIES